Öppettider

Butiken är öppen må-on kl. 10-18. Ibland har vi extra öppet och då kan du se det här på bloggen. Ibland har vi också stängt, håll ögonen här på bloggen så ser du info om ändrade tider.
SEMESTERSTÄNGT VECKA 29-30-31. Räkna inte med leverans av varor från webbshoppen under vår semesterperiod.

onsdag 16 december 2015

Raka sömmar


På gamla symaskiner, rena raksömsmaskiner så blir sömmarna alltid så jätteraka och fina men på nya moderna maskiner som ska kunna sy mönstersömmar och zig-zag så blir sömmarna lite krokigare  (speciellt i linnetyger med lite grövre fibrer) även om man är en fena på att sy rakt.
Har det irriterat dig så finns det en väldigt bra lösning på det och den heter Raksöms-stygnplåt. Man byter helt sonika ut standard-stygnplåten mot en som bara har ett litet hål precis under nålen, så den inte har en chans att placera stygnen ur spår och resultatet blir jättefint. Syr man mycket i linnetyger som har en del ganska tjocka och hårda fibrer så kan det vara en riktigt bra investering.
Sen har den ytterligare en fördel och det är nog främst den som våra kunder uppskattar mest. Om man syr lappteknik och ska sy från hörn till hörn på sina bitar så är det lätt hänt att tygspetsen trycks ner i skåran på den traditionella stygnplåten och då kommer man inte framåt utan det står och tuggar. Många löser det med en lite "start lapp" men bästa lösningen på det är alltså raksöms-stygnplåten.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar