Öppettidertisdag 6 december 2016

Mysteriets avslöjande!


Nu har alla grupper fått vara med på mysteriefinalen och vi kan äntligen få visa vad det blev av #Mysteriekvilt2016.
Det har varit så kul att se alla olika färgsättningar som som blivit till och även de som sytt av likadana Jelly Rolls har ändå fått så olika block beroende på val av de båda kontrasttygerna och hur de sedan satt samman varje enskilt block färgmässigt.
Jag hoppas att vi ska få se dem alla under #Mysteriekvilt2016 eller på vår facebooksida såsmåningom.
Jag tror att många låter julpysslandet bero ett tag till för att få sy några block till och några block till och några, ja ni fattar.


Ni som sytt det vet att det var en hel del Top-piecing inblandat i sista delen och det blev många skavda och illa medfarna mallpapper under sömnaden, men aldrig mer! I helgen var det nämligen en av damerna från Storvreta som hade löst problemet och därmed bara behövt använda en enda mall och det var så himla enkelt så det är pinsamt att man inte kommit på det själv. Hon hade satt vanlig tejp på mallen och duttade limmet där på, så det blev inget papper på tyget och inget papperssvinn på mallen, så smart!


Diane's Quilting Service har kviltat vår mysterium. 


 Blir du sugen på vår mysteriekvilt så hittar du mönster här, vi har använt Modas Jelly Roll, Behind the scenes. Utöver rullen går det åt 3,2 m av bottentyget och 1,3 m av kontrasttyget som bildar rundningen. Vill du ha en bred kant runtom så går det åt 1,9 m extra av det. Vår kvilt har ett Moda Grunge som bottentyg, det kan upplevas som svart men det är riktigt mörkt brunt, vi får hem det igen inom kort, avslutningskanten har vi sytt av resterna från Jelly Rollen.

Avslutningsvis måste vi få framföra vårt varma tack och vår stora beundran till alla er som vågat kasta er ut i detta mycket luriga projekt!

4 kommentarer:

 1. Så fantastiskt fin Quilt! Ni är verkligen duktiga! Önskar Er båda och resten av familjen en riktigt God Jul och Gott Nytt År. Lite tidigt kanske, men då har jag i alla fall inte missat det i år. Kram.

  SvaraRadera
 2. Tack Christl och detsamma till dig/er!
  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Fler fantastiska kviltar! Den här måste nog jag prova mig på....om jag törs!

  SvaraRadera
 4. Klart du ska våga, den är riktigt rolig att sy och inte alls speciellt avancerad.

  SvaraRadera