Öppettidertisdag 11 september 2018

Sydd trasmatta


Idag är det riktigt höstrusk på Lille Kulle och trots att nästan allt färgglatt, ätbart är skördat i växthuset så är det fullt av färg.
Jag har dagen till ära lagt på nysydda mattan. Ville så gärna ha en rund trasmatta men det är ju rätt klurigt att få till så då fick det bli en sydd traslik matta istället.


Mattan har en baksida i ett kraftigt möbeltyg i en ullblandning som jag fick skarva för att det skulle bli stort nog (ca 2 m i diameter).
Sen har jag "vliesofixat" fast olika ganska stora tygsjok av Modas Grunge i blandade färger och uppepå det strök jag fast remsor i olika längd och bredd. 


Allt det gick fort och lekande lätt sen kom slutklämmen när jag skulle zig-ziga fast hela härligheten. Tur maskinen har ett extra stort utrymme mellan nål och torn! Det var ett riktigt tungt och knöligt moment som varade i ganska många timmar. Misstänker att det bara är ett fåtal kritiker som har syn och vighet att syna och det är tur för det är rätt vingligt på sina ställen.


Avslutningsvis satte jag på en traditionell avslutningskant precis som man gör på lapptäcken fast denna skar jag på skrådd och gjorde 12 cm bred (som sedan veks och syddes på för att sen vikas runt mot baksidan).


Här får eftermiddagskaffet intas idag, krävs nog en olle eller kvilt men det förstärker bara myset.

6 kommentarer:

  1. Så läcker mattan är och den passar ju jättefint i ert trevliga växthus!

    SvaraRadera
  2. Waw, for ett fint drivhus og for ett fint teppe du har sydd. Kos deg i drivhuset fremover:-)

    SvaraRadera
  3. Vilken din matta du har sytt ni är jätteduktiga Karin Sandberg

    SvaraRadera