Öppettidermåndag 12 mars 2018

CharmPack-vänliga Flygande gäss


Alltså gamla klassiska mönster är alltid rätt. Här har vi dammat av de flygande gässen, men de har inte fått en modern look utan tygerna förstärker den traditionella looken och känslan. Tekniken är däremot snabbsydd och känns modern även om sättet att sy är flera år gammal (och jag vet dessvärre inte dess ursprung) det har funnits med länge och visats i flera tidningar så även det får väl ses som traditionellt.
Har du inte testat det så gör det, för det är väldigt skoj att sy dem på detta sätt.

Just detta projekt utgår från en CharmPack och här har varenda bit gått åt. Vi körde med Modas Behind the scenes, wovens, det blev snyggt men det var lite jobbigt för tygerna är så himla mjuka. Hade jag bara haft stärkelsespray hemma så hade det varit plättlätt men det hade jag inte så precisionen är kanske inte riktigt 100.

Från varje CharmPack-kvadrat får man ut 4 "gäss" dessutom lägger man till 4 mindre kvadrater av ett kontrasttyg. Vi har hållit ihop de 4 "gässen" som är likadana men om man blandar vilt blir det ett ännu mer gammaldags intryck på slutresultatet.


 Vi har gjort tygpackar med alla tyger till framsidan samt mönster till kvilten på bilden som blir ca 98 x 136 cm. Du hittar tygerna här, mönster här och en rabatterad kombo med mönster och tyger här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar