Öppettider

Butiken är öppen må-on kl. 10-18. Ibland har vi extra öppet och då kan du se det här på bloggen. Ibland har vi också stängt, håll ögonen här på bloggen så ser du info om ändrade tider.
SEMESTERSTÄNGT VECKA 29-30-31. Räkna inte med leverans av varor från webbshoppen under vår semesterperiod.

onsdag 9 mars 2016

En sån liten pärla!


Vi har fått en ny liten familjemedlem av våra goa "mässkompisar". Denna lilla symaskin är rena ögongodiset och att den har blivit vår, känns fantastiskt!
Det är en liten Singer Featherweight som betecknas som en maskin lätt att ta med sig, vikten är bara 11 pounds. Alltså, 11 pounds är 4 kg, kanske bra marknadsföring men knappas fjädervikt fast jämför man med en gammal trampmaskin så väger den nästan ingenting ; ) och den är verkligen väldigt nätt och fin. Lyssnar man på andra som äger en så går den tyst och fint och eftersom den bara syr raksöm så blir sömmarna väldigt fina. Vår lilla maskin fungerar inte (än) men som rekvisita är den fulländad.


Tog Google till hjälp för att ta reda på allt som jag undrade över och jag hade såklart en massa undringar. Trodde själv att den tillverkats på 20-30-talet men den här är tillverkad i Skottland runt 1953. Modellen tillverkades fram till början av 70-talet, men måste väl vid den tidpunkten ändå känts som rena stenåldern, då fanns ju Huskvarnas 2000-serie som sydde massvis av olika mönstersömmar och dessutom tillverkades i både brunt, orange och rött om jag inte missminner mig.


 Tusen tack goa U & K!

2 kommentarer:

  1. En härlig liten symaskin. Och visst är den fjäderlätt att ta med. En liten väska och du har en jättefin sykompis med. Min åker med på fjällsemester och vi njuter för fullt tillsammans på kvällarna i stugan.
    Hoppas ni får igång juvelen... som sagt, den syr underbart fina raksömmar. Och med raksömmar och sänkta matartänder klarar men sig långt med i quiltvärlden. Grattis o Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Lyckliga jag har originalväskan också! Har inte sett att det går att sänka matartänderna, vilken lyx ; ) Tack för tipset! Får kolla det där med fjällsemester också.

    SvaraRadera