Öppettider
söndag 2 maj 2010
Oj, oj, oj.......gäster!
Här sitter man och syr det ena bakverket efter det andra och blir bara så nöjd med resultatet. Så plötsligt ska det komma gäster!!! Frysen är tom! Vad ska man bjuda på?
Jag har ett snabbt och gott förslag och anledningen till att jag delar med mig här är att jag fått flera förfrågningar från gäster som gillat dem och vill baka själva.
Vill du smaka och slippa baka så kom hit på onsdag...
Andra bullar: (kan innehålla spår av kalorier)
150g smör
5dl mjölk
50g jäst
1dl socker
1/2tsk salt
11-12dl vetemjöl
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke, häll på degvätskan och se till så jästen löser sig. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Häll/bred ut smeten som ska vara ganska lös i en bakplåtpappersklädd långpanna. Låt den jäsa övertäckt i ca 30 min.
Fixa till fyllningen under tiden:
150g smör
200g Philadelfiaost
2msk vaniljsocker
3dl florsocker
Vispa ihop alla ingredienserna till en go röra.
När degen jäst klart ska man göra hål i den för fyllningen, använd en "mortelstöt", doppa den i mjöl och tryck hål jämt fördelat över hela degen, fyll hålen med Philadelfiafyllningen. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 225 grader i ca 10-15 minuter.
Skär i bitar när den kallnat.
Ät, bjud och njut!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Äntligen!!!!Tack,Tack,Tack!!!mmmmm!!!!!Diane
SvaraRaderaJa, äntligen, njut nu både av bak och smak!
SvaraRaderaGrattis till det fina reportaget i fredags, mera lappteknik till folket!
Tackar för receptet,jag ska baka men kommer på onsdag ändå! Kram Sonja
SvaraRaderaLåter bra! Välkommen!
SvaraRaderaOj, ser smaskigt ut. Tack för receptet!
SvaraRaderaHoppas att du tycker den smakar lika smaskigt som den ser ut! Lycka till!
SvaraRaderaVilken enkel och god bullkaka. Ska baka den nästa gång.
SvaraRaderaHittade till dej via Sammanfaller.
Kram Birgitta
Va kul att en bullkaka kan ge ringar på vattnet! Välkommen hit!
SvaraRaderaRinger runt magen, menar du väl………!
Radera