Öppettidertisdag 30 maj 2017

Ränder

Börjar med att tala om att hemsidan/webbshopen funkar igen!


Hör du till dem som slår ifrån dig direkt när man föreslår ett randigt tyg i din kvilt? I så fall är du inte ensam men jag jobbar på att fler ska tänka om och inse att randigt är riktigt effektfullt och snyggt.
Om man syr längs med rändernas riktning så kan jag hålla med om att det kan se slarvigt ut om det inte blir helt rakt och det kan ju bero på många saker att det inte blir 100% rakt. Ibland är inte ränderna raka och ibland kan man ha skurit lite "ur spår" eller helt enkelt sytt lite krokigt och det avslöjar sig direkt med ett randigt tyg. Om man istället skär av ränderna och får dem på tvären så slipper man det bekymret och det blir så himla snyggt. Jag ÄLSKAR randiga ramar, tittkanter och avslutningskanter, kan inte få nog av det.
Sen är det ett annat bekymmer med randiga tyger som har stora kontraster t.ex. svart och vitt. Somliga klarar inte ens att titta på dem för det flimrar och blir lite snurrigt (jag kallar dem för migräntyger). De tygerna går ofta bort direkt när kunden ser dem men jag kan envisas med dem också för de blir otroligt fina när man får ner dem i smalare remsor och partier. Lägg över en pappbit så du bara ser en bit av mönstret så blir du överraskad över hur mycket lugnare det blir.Har du problem att ens jobba med dem när det är mycket tyg och stora kontraster så kan du helt sonika vända avigsidan upp tills du skurit allt för där blir kontrasterna mindre och intrycket lugnare (om inte ränderna är vävda förstås). Det är inte svårt att hitta exempel på modeller där vi använt randiga tyger.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar