Öppettider



måndag 30 juni 2014

Så fina!


Visst blir man lite kär när man ser en sån här ljuv serie med tyger. Det är Snowbird by Laundry Basket Quilts for Moda.
De finns som metervara, CharmPacks och JellyRolls i vår webbshop.

onsdag 25 juni 2014

Bara början!


Undrar hur trötta alla kommer att bli på detta typsnitt? Jag kommer säkert att använda det på i stort sett allt känns det som, är jätteglad över det! Så mycket lappteknikskänsla och det görs i broderiramen, skoj.
Det är nya versionen av mitt broderiprogram 6D som bland mycket annat bra har fått med detta. Programversionen känns kul och enkel, lite mer direkt än föregående versioner.

måndag 23 juni 2014

Spikat!


Ja nu äntligen har vi bestämt att vi ska ha semesterstängt vecka 30 och 31, tänk att det skulle vara så svårt.
Just nu är det kursplanering på programmet och sen blir det "bara" att ta hand om kunder i butiken och webbshopen, så även om jag jobbar så känns det lite som semester. Det gäller att fånga de små ögonblicken och njuta av sommaren nu när den är här.
Ser man på TV så känns det som de nästan dagligen klagar på kylan och att solen inte skiner medans jag tycker att det varit väldigt mycket sol och värme. Rabatterna frodas och idag sa Bosse Rappne att eftersom det varit så kallt är det i alla fall färre bladlöss. Tänk så rätt och så fel han hade! Eftersom det har varit så soligt och varmt har vi här fler bladlöss än någonsin.
Avslutningsvis (innan jag slog av TV:n) visade de en lista på de orter som eventuellt med lite tur kunde skymta solen idag, Lille Kulle stod inte på listan och ingen ort i närheten heller MEN här har solen skymtats flera gånger idag.
Hoppas ni är många som njuter och fångar de små ögonblicken som fladdrar förbi!

söndag 15 juni 2014

Dag 3


För varje dag har vädret stegrats och idag kan man fotografera täcken i trädgården som hänger helt stilla och rakt ner, de ni!
Har avnjutit frukost och kaffe på två olika sittplatser och fröjdats åt allt det vackra som blir så läckert utomhus när man får ett helt annat ljus och perspektiv än i vanliga fall.
Hoppas att ni som inte varit här än tar er en tur idag!
Vi har öppet till kl. 17 och i Allbo är det öppet till kl. 18.
VÄLKOMNA!

lördag 14 juni 2014

Dag 2


Nu har vi gjort dag ett av tre. Massor av täcken både här och på logen har beskådats av människor från hela södra Sverige och även flera från Tyskland. Det är kul möten med alla som kommer, flera har berättat att de lagt om sina semesterplaner och resrutter, förlängt sina vistelser i Sverige för att få komma på utställningen. Det är väl skoj!
I vårt lilla caféliknande skogsbryn kan man inte serveras någon fika men det kan man däremot få hos Sprätthönsen i Allbo där det finns gott om hembakat, gott fikabröd.
Hoppas det är många som kommer ut på en rundtur under lördag/söndag och avnjuter allt vi dukat upp!

torsdag 12 juni 2014

Nu är det fint igen på logen!


Vi var ett härligt gäng som hjälptes åt idag/kväll med att få ordning på alla vackra kviltar på logen och det blev så jättefint.
Många timmar hänger nu på väggarna och det är sådär varmt och ombonat vackert. Kvilten på bilden ovan har vi Sprätthöns sytt tillsammans och det är en av alla lotterivinster som lottas ut i helgen.
Hoppas att ni är många som kommer dit och att ni samtidigt tar er tid att titta ut till oss här på Tyger & Ting och kollar alla vackra kviltar som hänger här på vår innergård och i vår trädgård. I år känns det alldeles extra välordnat då vår trädgård har fått sig en rejäl ansiktslyftning och ser riktigt bra ut efter etapp ett.
Solbritt och Maria har en diger samling med nya kviltar här hos oss och jag förundras som alltid över deras fantasi och antalet timmar de lyckas få loss på ett dygn, konststycke bådadera.


Tomten har flyttat in i vår vedbod!

måndag 9 juni 2014

Flärplöparna har blivit mönster, ÄNTLIGEN!



Ja, nu äntligen är det klart, mönstret på de häftiga löparna. Vet inte om namnet är det allra häftigaste vi kommit på men det beskriver den i alla fall rätt väl.

Du kan köpa färdiga tygpackar i två olika färger en ljus och en riktigt murrig eller bara mönstret och sy i precis vilka färger du vill.

Härligt boende

I helgen har vi varit på hemlig resa med en hel hög goa vänner. En riktigt härlig helg med sol, skratt och lekfulla sinnen. Mycket avkoppling har det varit och det tror jag att vi alla mådde väldigt väl av. Åker ni till Skåne kan jag varmt rekommendera Borgeby Gårdshotell där vi bodde, väldigt fint och fräscht och fantastiskt trevliga och engagerade värdar.
Nu är det bara att köra på, fullt ös för att förbereda helgens utställning!


onsdag 4 juni 2014

Fjärilar i magen


För ganska exakt ett år sedan satt jag här och planerade mina höstkurser. Jag hade fått en lite crazy idé och var rätt nervös över mina kunders reaktioner. Det handlade om en MysteryQuilt-kurs, en kurs där deltagarna fick hemuppgifter och fick sy något som de inte visste vad det skulle bli. Kursavgiften såg vid första anblick avskräckande ut och jag var helt inställd på att den aktuella "kursdagen" (dagen då vi skulle träffas och resultatet skulle avslöjas) i själva verket skulle bli en ledig dag för mig, utan deltagare igen kurs.
Visst blev det reaktioner av olika sort, nån trodde att det ingick övernattning med helpension men när de insåg mängden material som faktiskt ingick så resulterade det i mer än två(!) grupper JÄTTEKUL!
Nu sitter jag här igen och slipar på en ny MysteryQuilt-kurs hoppas att minst lika många är sugna denna gång!
Nästa helg när det är utställning i Allbo kommer flera av Mysteriekviltarna att vara utställda och jag har tagit mig friheten att tjuvfota lite så ni kan få se delar av resultatet.
Mysteriet 2014 kommer ni definitivt inte att få se något tjuvfoto på!

                                               

måndag 2 juni 2014

Nu jobbas det i slott o koja!


Bara lite mer än en vecka till Sprätthönsens utställning i Allbo och det innebär att det är många stygn som ska sättas på plats i sista stund. Själv har jag inte någon ambition att bli klar med något projekt just till utställningen i ladan men jag har ett kursprogram som ska vara klart tills dess och det är minst lika hektiskt. Har fått ihop vilka kurser det ska blir (nästan allt) men så ska det vara bilder som visar projekten och då bör man ha projekt att ta bilder på, jodå det kommer att bli men det gäller att hänga i.