Öppettidertorsdag 28 mars 2013

Sweetwater, eller?


Väldigt likt men ändå inte. Den här serien "Comma" är också Modatyger men inte från Sweetwater utan från ZEN CHIC. De är lätta att kombinera med många av Sweetwaters mönster och färger och känns riktigt skoj. Alla vi fått in ligger i webbshopen. Färgerna får mig osökt att tänka på helgen. En efterlängtad slapp helg då vi tar långledigt och öppnar igen på tisdag. 

Glad Påsk till er alla!

onsdag 27 mars 2013

Läkning


Fick den här texten på ett litet brev från en kund:
When Life gives you scraps make Quilts.
Jätterätt tänkt och det är ju så det ska vara men så gjorde jag en väldigt fri översättning till svenska som jag tycker blir väl så rätt:
När livet ger dig skrapsår sy lappteknik!
Visst är det så att man läker många sår vid symaskinen med alla sina lappar och sitt skapande. Kan skingra svåra tankar och fly undan en stund i en underbar färgterapi och med massa drömmar om framtiden i form av  en liten bård här och en annan kant där, en applikation eller två och en snygg kviltning på det.
Lappteknik gör gott långt in i själen!
Tack för citatet Anna A.

måndag 25 mars 2013

Mars i 180!

Inte grader utan knyck. Ja, fy sjutton så mycket som kan uträttas på en månad när schemat späckats riktigt ordentligt. Mässa, kurser, ÅF-träff (med skojiga nyheter), massa privata grejer hit och dit och överallt och dessutom ett ganska oplanerat Bankbyte (tycker att banker ska hantera kontanter och underlätta den hanteringen åt sina kunder, ett tag till).
Det kommer fler inlägg med resumé av det jag skummade ovan men det viktigaste av allt som jag inte ens hunnit nämna tidigare är att det i mars månad är kampanj på PFAFF Ambition-serien! Kan låta som ett erbjudande i sista sekund men jag har helt enkelt inte haft tid att fokusera på symaskinerna tidigare. Hör av dig snarast om du är sugen så löser vi det även om det är i sista sekund!

onsdag 20 mars 2013

Grytlappslappteknik


Har lyckats att köra ihop en riktigt tight vecka direkt efter mässan i Malmö så det blir bara ett litet inlägg med stor inspiration idag.
Det är gamla grytlappar som Anna Densert ställde ut i Malmö. Hon hade en hel monter full av lappar i olika färger och modeller som hon samlat under fem år. Mycket inspirerade! Jag fastnade för denna härliga kombination som verkligen såg ut som ett planerat lapptäcke.

onsdag 13 mars 2013

Nånstans


Hör ni, nånstans där uppe är himlen underbart blå! I helgen är Stora Symässan i Malmö, där brukar vi ALLTID möta våren! Bengt sitter fortfarande på ett plan på väg hem för att snart åka dit, till våren i Malmö.
Kör försiktigt alla!

tisdag 12 mars 2013

Underbara linnetyger o Symässa


Nu har vi fått in alla våra härliga linnetyger i webbshopen också, äntligen! Dom är helt fantastiska och jag blir varse det varje natt för jag har sytt påslakan av dom. Det finns inget skönare att sova i än just linne!
Vi har använt flera av dom i Ruff & Tuff kvilten och både sålt och sytt gardiner i samma serie.

Nu laddar vi inför Stora Symässan i Malmö som är i helgen, har du möjlighet så kom dit! Vår plan är att vara där men just nu sitter Bengt strandad p.g.a. snö i Paris eller kanske har han hamnat i Schweiz så som planerat men ganska försenat. Håll alla tummar att han hinner hem i tid för mässan.

måndag 4 mars 2013

Catwalk


Lagom till Syfestivalen gjorde Solbritt och Maria ett nytt mönster. En helt underbar radda med hus och katter. Då sålde vi mönstren men nu har Solbritt gjort en ny modell i tyger som vi har så nu har vi fixat tygpackar åt alla som är sugna.
Ni hittar både mönster och kit i vår webshop. 

lördag 2 mars 2013

Kunde inte låta bli


Jag fick en idé och kunde bara inte låta bli att genomföra den! Visst är det kul att få driva lite med sig själv och en hopplös situation som inte går att göra mycket åt. Den är kanske lite "fjortis" men det kan jag kosta på mig. För att göra ett lite mer vuxet intryck på min outfit så valde jag korsstygnsbroderi, kan väl knappast blir präktigare?! Och präktig är väl ett krav när man så småningom passerar 50-strecket, eller?