Öppettider



söndag 31 januari 2010

Bento Box med Sprätthönsen


Idag var det full aktivitet på Torghuset i Smålanddstenar då 25-30 Sprätthöns samlades och sydde barnhemstäcken. Det var Bento Box som förevisades, en riktigt rationell och skojig teknik. Full aktivitet rådde och många samarbetade med gemensamma projekt, det var många fina täcken som drogs igång, så småningom kommer det en uppföljningsdag när allt ska färdigställas. Blir du intresserad av vad Sprätthönsen håller på med så kolla in deras hemsida: spratthonsen.se


Astrid och Vera fullt koncentrerade på sin uppgift.


Hönan Diane passade på att underhålla övriga höns med några trudelutter på pianot också.

torsdag 28 januari 2010

Röjning

Nu tar vi tag i affären bit för bit, har rensat ut det sista hantverket och planerar att flytta lite inredning i helgen. Har städat i hyllorna och flyttat runt lite av varje, resultatet av det KÄRA KUNDER blev en mer än tre dubbelt så stor rea hylla som förut, så vill man fynda amerikanska lapptäckestyger så är det läge nu!
Kan även locka med kvilttråd från bl.a. YLI som vi säljer ut.
Så småningom kommer det kanske en liten bild av hur det blivit efter röjningen men just nu ser det lite kaotiskt ut.

onsdag 27 januari 2010

Vinteryra



Eftersom jag har väldigt nära till jobbet kan jag helt utan problem njuta av vädersituationen som den är nu. Vilka underbara små under av snö som möter blicken vart man än vänder den. Utanför butiken blir det väldigt påtagligt att det idag har snöat på tvären...

söndag 24 januari 2010

Godkänd


Jodå, det gick nog vägen. Det kändes som den blev godkänd!
Den här kvilten gick väldigt snabbt och lätt att sy, den består av 8 fatquarters + ramar och baksida. Lite applikationer, sick-sack band och knappar.

torsdag 21 januari 2010

Fem i tolv



Ibland går det fort!
Torsdag förmiddag vid kaffet kom jag på att vi kanske skulle sy en kvilt som examenspresent och Bengt hängde på direkt. Vi hittade en enkel layout i en tidning som vi sedan fyllde på med ett par applikationer. Det var ju lite bråttom vi skulle åka nästa dag, kl 12... men är man två så går det snabbt, hela tiden en som assisterar och förbereder nästa steg. Ganska exakt 12 timmar senare var det klart! Inget fusk och rätt läckert, tycker vi.
Hoppas mottagaren blir glad, ingen självklarhet och lite nervöst. Hennes sambo (vår son) är nämligen måttligt imponerad av lapptäcken (tror inte att det är medfött men kan möjligen bero på överdosering i någon kritisk fas under uppväxten) men i jakten på något personligt så tyckte vi allt att detta var bra. Nu håller vi tummarna.

När vi ändå höll på (man kan ju bara vara en som kviltar) så blev det ett litet matchande kort också... Visst går cardmaking och lappteknik hand i hand.

måndag 18 januari 2010

Yo-Yosar


Har ni provat Clovers Yo-Yo redskap? Så superkul och enkelt att sy, det blir som ett gift och väldigt svårt att sluta. När jag först upptäckte dem sydde jag i ett "huj" en hel skål full som jag inte riktigt visste vad jag skulle ha dem till. Nu har de gått åt i olika projekt och jag har sytt många fler.
Sist blev det en skål med tomater med den stora Jumbo Yo-Yo'ns hjälp. Jag sydde i olika röda och några gröna tyger som jag sedan stoppade upp med vadd, sydde fast en bladrosett i ena änden och en knapp mittemot och drog ihop. Super läckert att dekorera paket med, använda till bordsplaceringar eller bara fylla en hel skål. När man ändå är igång kan man sy en hög med pumpor och äpplen också...

fredag 15 januari 2010

Ränderna går aldrig ur, tävling i Quiltköping



Inför Quiltköping 2010 har vi fått förfrågan att hålla i tävlingen och det tycker vi är en kul uppgift. Vi har valt tyger och satt ihop regler, tiggt vinster och säkrat upp med tyger för att många ska kunna delta. I höstas kunde vi packa första omgången och sälja dem men när de tygerna tog slut fick vi snällt vänta på nya (vi vill att alla ska ha samma tyger). Nu har vi fått hem dem igen och försäljningen av "Ränderna går aldrig ur" har tagit fart.
Det känns som det kommer att bli många alster och det är så spännande att (såsmåningom) få se vad alla gör. Vi har fått löfte om priser från bl.a. Pfaff, Gütermann och Holleskov. De priser vi hittills fått är jätteläckra tygpackar som jag tror att många är sugna på att vinna, en riktig tygfrossa.

Ny härlig väggkvilt på gång



Vi fick en helt underbar serie med tyger från Moda strax före jul som resulterade i en härlig väggkvilt. Just nu är vi i färd med att göra ett mönster till kvilten, för tidningen Fat Quarter vill ha den i nr 1/2010, det är bra att få piskan på ryggen och ett datum för då kommer man igång och fixar det där man skulle redan tidigare...

torsdag 14 januari 2010

I sista stund





I sista stund inför jul fick Bengt inspiration till en liten julig bonad. Det var Bear Patch's mönster i tidningen Fat Quarters julnummer som fick honom att gå igång. Han fick lov att använda deras läckra möss och gjorde sedan en egen variant. För kunder på hemmaplan (det var ju de som fick se den) blev det ett lagom stort projekt att dra igång före jul och jag tror att många blev klara med den till jul för den var väldigt enkel och snabbsydd.

Summering 2009


Ska vi summera 2009 så blir det första och största vi tänker på, vår bok Tyger blir Ting. Att vi äntligen kom till skott och förverkligade vår dröm. Det var mycket jobb, många frågetecken och den största ekonomiska satsningen Tyger & Ting gjort någon gång och vi är så glada att vi vågade! Vi har fått så mycket god respons och erfarenhetsmässigt så har vi lärt oss massor, dessutom har vi haft anledning att trycka upplaga nummer två, jättekul.